Varför stöter GOAT emot vissa hinder?

Uppdaterad den 2024/04/15
GOAT förlitar sig främst på den främre ToF-sensorn och AI-seendet för identifiering av hinder:
(1) ToF-funktionen för att undvika hinder har för närvarande stöd för 3 höjdnivåer (≥ 10 cm, ≥ 15 cm, ≥ 20 cm) och kan inte identifiera hinder lägre än 10 cm.
(2) ToF-funktionen kan inte identifiera hinder som finns på båda sidor om eller bakom GOAT.
(3) ToF-funktionen är inte bra på att identifiera svarta, vita och genomskinliga objekt.
(4) Ojämna markytor kan påverka noggrannheten på ToF-undvikande.
(5) För närvarande kan AI-igenkänningsfunktionen endast identifiera några få hinder, t.ex. igelkottar. Den här funktionen måste aktiveras manuellt i appen.
(6) AI-seendet fungerar inte bra i mörka miljöer eller under regniga dagar.